Lajme

#Lajme

Shqipëria vlerësohet me çmim për qeverisjen digjitale

Shërbimet publike online për qytetarët dhe bizneset i kanë dhënë Shqipërisë çmimin e qeverisjes digjitale. Lajmin e bën me dije Drejtoresha e AKSHI-t, Linda Karçanaj. Ndarja e çmimeve u bë sot nga ReSPA (iniciativë e BE) dhe OECD/SIGMA të cilët i dhanë Shqipërisë notën maksimale në kategorinë për qeverisjen digjitale (Digital […]

#Lajme

DEKLARATË

Lidhur me një lajm të rremë të publikuar sot në një televizion informativ, ku aludohet se “ka rënë sistemi i AKSHI për shërbimet elektronike të noterëve”

#Lajme

Qeverisja dixhitale, Shqipëria e para dhe e vetmja në rajon, që përmbush çdo standard

Ekzistenca e shërbimeve të automatizuara shtetërore është mënyra më efikase për të reduktuar korrupsionin, burokracitë dhe ineficencën e administratave publike në të gjithë botën. Për këtë arsye, qeverisja dixhitale është shndërruar në një koncept bazë të mirëqeverisjes dhe shtetit ligjor në kohët moderne. Një raport i publikuar ditën e sotme nga […]

#Lajme

Me e-Albania edhe dokumenti i pronës online

Karçanaj: Nga 14 maji, certifikata e pronësisë merret me vulë elektronike, në vetëm 5 minuta Nga data 14 maj, certifikata e pronësisë do të mund të merret me vulë elektronike, në vetëm 5 minuta. Si procesi i aplikimit, ashtu edhe pagesa apo ngarkimi elektronik i mandat pagesës në rastin kur qytetari […]