Lajme

#Lajme

AKSHI në kërkim të mundësive të mëdha, Karçanaj pret delegacionin nga Emiratet e Bashkuara Arabe

Shqipërisë i shtohet edhe një aleat tjetër, në rrugën e saj të zhvillimit të projekteve dhe iniciativave, në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit SH.T.Z Abdulla Lootah, zëvendësministër i Çështjeve të Kabinetit për Konkurrencën dhe Shkëmbimin e Përvojave,SH.T.Z Sulieman AlMazroui, Ambasador i Emirateve të Bashkuar Arabe në Greqi dhe ambasador […]

#Lajme

Drejtoresha e AKSHI-t, në Bruksel: Rruga e digjitalizimit që Shqipëria ka nisur, do të jetë e pandërprerë dhe e pakthim, për të gjithë!

Agjenda digjitale në Shqipëri, transformimi i shërbimeve publike që ka ndryshuar një herë e përgjithmonë mendësinë e qytetarëve, marrëdhënien e administratës me qytetarët dhe bizneset, duke eliminuar kontaktet fizike, radhët e gjata, ulur kostot e shpenzimeve dhe korrupsionin; forcimi i besimit ndaj misionit të vazhdueshëm e të qendrueshëm të qeverisë shqiptare […]

#Lajme

Karçanaj: e-Shërbimet e Kadastrës, histori suksesi; teknologji blockchain për transaksionet e pronave

Kryeministri Edi Rama prezantoi kreun e ri të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, në një takim të posaçëm, ku ishte e pranishme edhe drejtuesja e Agjencisë Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Mirlinda Karçanaj. Përmes bashkëpunimit të vazhdueshëm mes institucioneve, ku AKSHI ka luajtur prej vitesh një rol të rëndësishëm, në digjitalizimin e […]

#Lajme

e-Albania, Repishti: Shërbime proaktive dhe asistent virtual zanor

e-Albania do të vijë për qytetarët dhe bizneset me një ndryshim thelbësor, të bazuar mbi konceptin e “ngjarjeve të jetës”, duke i kategorizuar dhe shndërruar shërbimet elektronike në proaktive. Një ndryshim tjetër mjaft i rëndësishëm do të jetë lehtësimi i marrjes së asistencës lidhur me shërbimet elektronike, duke mundësuar aksesueshmërisë nëpërmjet […]

#Lajme

Karçanaj: e- Albania, sfidat për e-shëndetin e shqiptarëve

Përmes proceseve të digjitalizimit, 11.2 milionë aplikimeve online në e-Albania, vetëm për shërbimet shëndetësore, qytetarët po marrim sot frytet e një sistemi shëndetësor më cilësor dhe më të shpejtë. Nuk ka më shpenzime në lekë e kohë, radhë e copa letrash të panevojshme në qendrat shëndetësore e poliklinika si më parë, […]

#Lajme

Standard i ri certifikimi. Drejtuesja e AKSHI-it, Koordinatore Kombëtare për Shqipërinë, në bordin e NATO-s, për Inteligjencën Artificiale

 Vendet anëtare të NATO-s, ku bën pjesë edhe Shqipëria, do të nisin të përdorin një standard të ri certifikimi për çdo projekt të ri në fushën e të dhënave apo Inteligjencës Artificiale, për të ndihmuar industritë dhe institucionet. Vendimi u mor gjatë takimit të 7 shkurtit në selinë e NATO-s, nga […]

#Lajme

Siguria kibernetike, Karçanaj: Prioritet mes SHBA dhe Shqipërisë

Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të bashkëpunojnë ngushtë në të ardhmen për të rritur investimet dhe kapacitetet në sigurinë kibernetike. Drejtoresha e AKSHI-t, Linda Karçanaj foli sot në konferencën e organizuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit dhe të koordinuar nga Autoriteti Kombëtar për CESK, mbi sfidat e ardhshme. Sipas […]