#Lajme

AKSHI ndan përvojën në mbrojtjen e hapësirës kibernetike

Ngjarja e meskorrikut të vitit 2022, ku një sulm i organizuar iranian tentoi të dëmtonte sistemet dhe infrastrukturën qeveritare dhe përvoja e Shqipërisë në përballimin dhe menaxhimin në kohën e duhur të kërcënimit masiv kibernetik, u risollën edhe njëherë në vëmendje, gjatë një sesioni informues, organizuar nga Qendra Kërkimore Evropiane për […]

#Lajme

Tryeza globale për sigurinë kibernetike, AKSHI dhe AKCESK në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së

Kryetarja e delegacionit, nëndrejtoresha e AKSHI-t, znj.Hava Delibashi dhe Nëndrejtoresha e AKCESK-ut znj. Floreta Faber ishin të pranishme në tryezën globale për sigurinë, në fushën e teknologjisë së informacionit, organizuar nga Grupi i Punës për Sigurinë dhe Përdorimin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit 2021-2025, për të treguar qasjen e Shqipërisë, […]

#Lajme

Deklaratë

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit (AKSHI) shpreh mbështetjen e plotë për deklaratën e fundit të Këshillit të Bashkimit Evropian, mbi fushatat keqdashëse, të vazhdueshme kibernetike të aktorëve rusë, kundër Republikës Federale të Gjermanisë dhe Republikës Çeke. Ne jemi vetë dëshmitarë të këtyre veprimeve të dëmshme, duke qenë target i një […]