”Rekord aplikimesh! Rreth 189 mijë aplikime online për t’u pajisur me pasaportë për herë të parë apo për ta rinovuar”

Rekord aplikimesh online për t’u pajisur me pasaportë të re. Drejtoresha e AKSHI-t, Linda Karçanaj shpjegon me shifra sesi plotësimi elektronik i formularit të aplikimit është kthyer në një nga shërbimet më të përdorura për qytetarët, nga maji i vitit 2020, kur nisi implementimi në e-Albania.

“Në vetëm 11 muaj, rreth 189 mijë qytetarë kanë aplikuar në e-Albania për të plotësuar formularin elektronik, duke eliminuar përgjithmonë ecejaket dhe radhët e gjata të pritjes në sportelet e policisë”, shkruan Karçanaj.

Drejtoresha e AKSHI-t thotë se ky shërbim i dedikuar online ka ndikuar drejtpërdrejt në jetën e qytetarëve, duke i kursyer kohë dhe vajtje-ardhje të panevojshme në komisariate.

“21.5 vite kohë pritje u kemi kursyer qytetarëve vetëm falë plotësimit online të formularit të aplikimit, që zgjat më pak se 2 minuta. e-Albania është sot platforma e çdo qytetari, që aplikimin për pasaportë mund ta bejë online, direkt nga kompjuteti apo smartfoni për t’u pajisur me dokumentin e ri”, përfundon Karçanaj.