Day: March 13, 2023

#Lajme

Karçanaj: e-Shërbimet e Kadastrës, histori suksesi; teknologji blockchain për transaksionet e pronave

Kryeministri Edi Rama prezantoi kreun e ri të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, në një takim të posaçëm, ku ishte e pranishme edhe drejtuesja e Agjencisë Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Mirlinda Karçanaj. Përmes bashkëpunimit të vazhdueshëm mes institucioneve, ku AKSHI ka luajtur prej vitesh një rol të rëndësishëm, në digjitalizimin e […]

#Lajme

e-Albania, Repishti: Shërbime proaktive dhe asistent virtual zanor

e-Albania do të vijë për qytetarët dhe bizneset me një ndryshim thelbësor, të bazuar mbi konceptin e “ngjarjeve të jetës”, duke i kategorizuar dhe shndërruar shërbimet elektronike në proaktive. Një ndryshim tjetër mjaft i rëndësishëm do të jetë lehtësimi i marrjes së asistencës lidhur me shërbimet elektronike, duke mundësuar aksesueshmërisë nëpërmjet […]