Lajme

#Lajme

Shqipëria pjesë e Programin të Europës Digjitale

Në Bruksel u arrit marrëveshja që katër vende të Ballkanit Perëndimor, mes të cilëve edhe Shqipëria, t’i bashkohen Programit të Europës Digjitale, që çel mundësi të arta për qytetarë, institucione publike apo organizata të ndryshme të aplikojnë për të përfituar nga skema financuese prej 7.5 miliardë eurosh. Zhvillimi i projekteve në […]

#Lajme

AKSHI në kërkim të mundësive të mëdha, Karçanaj pret delegacionin nga Emiratet e Bashkuara Arabe

Shqipërisë i shtohet edhe një aleat tjetër, në rrugën e saj të zhvillimit të projekteve dhe iniciativave, në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit SH.T.Z Abdulla Lootah, zëvendësministër i Çështjeve të Kabinetit për Konkurrencën dhe Shkëmbimin e Përvojave,SH.T.Z Sulieman AlMazroui, Ambasador i Emirateve të Bashkuar Arabe në Greqi dhe ambasador […]

#Lajme

Drejtoresha e AKSHI-t, në Bruksel: Rruga e digjitalizimit që Shqipëria ka nisur, do të jetë e pandërprerë dhe e pakthim, për të gjithë!

Agjenda digjitale në Shqipëri, transformimi i shërbimeve publike që ka ndryshuar një herë e përgjithmonë mendësinë e qytetarëve, marrëdhënien e administratës me qytetarët dhe bizneset, duke eliminuar kontaktet fizike, radhët e gjata, ulur kostot e shpenzimeve dhe korrupsionin; forcimi i besimit ndaj misionit të vazhdueshëm e të qendrueshëm të qeverisë shqiptare […]

#Lajme

Karçanaj: e-Shërbimet e Kadastrës, histori suksesi; teknologji blockchain për transaksionet e pronave

Kryeministri Edi Rama prezantoi kreun e ri të Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, në një takim të posaçëm, ku ishte e pranishme edhe drejtuesja e Agjencisë Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit, Mirlinda Karçanaj. Përmes bashkëpunimit të vazhdueshëm mes institucioneve, ku AKSHI ka luajtur prej vitesh një rol të rëndësishëm, në digjitalizimin e […]

#Lajme

e-Albania, Repishti: Shërbime proaktive dhe asistent virtual zanor

e-Albania do të vijë për qytetarët dhe bizneset me një ndryshim thelbësor, të bazuar mbi konceptin e “ngjarjeve të jetës”, duke i kategorizuar dhe shndërruar shërbimet elektronike në proaktive. Një ndryshim tjetër mjaft i rëndësishëm do të jetë lehtësimi i marrjes së asistencës lidhur me shërbimet elektronike, duke mundësuar aksesueshmërisë nëpërmjet […]